Pročitajte više o nama

Upoznajte nas i naše članove

O nama i našem ansamblu

Ansambl “Hajo“ iz Subotice nastao je 1988. godine, te ove godine slavi 30 godina postojanja i rada. Jedan je od retkih orkestara koji se tamburaškom muzikom bavi profesionalno a sebi za cilj su uzeli očuvanje tradicionalne tamburaške muzike, te stvaranje novih autorskih kompozicija. Orkestar je 25-godišnji jubilej obeležio izdavanjem svog autorskog CD-a koji nosi naziv “Evo opet šorom vranci jure“, u izdanju Croatia records-a.

Tomislav Vukov - harmonika i glavni vokal

Tomislav Vukov rođen je 10.11.1971. godine. Osnovnu školu završio je u Starom Žedniku gde i počinje da uči sviranje harmonike kod pokojnog Mije Milodanovića. Uporedo sa pohađanjem srednje škole u Subotici svirao je u KUDŽ “Bratstvo”. Jedan je od osnivača ansambla “Hajo” i u njemu od početka svira harmoniku. Pored profesionalnog rada bavi se pisanjem tekstova, muzike i aranžiranjem.

Marinko Piuković - bas

Marinko Piuković rođen je 14.5.1971. godine u Subotici, gde je završio osnovnu i srednju muzičku školu. U trećem razredu osnovne škole upisuje se na tamburašku sekciju i uči da svira basprim u KUD-u “ Bunjevačko kolo”, a kasnije nastavlja sa usavršavanjem u Subotičkom tamburaškom orkestru. Osnivač je tamburaškog sastava “Hajo“ koji aktivno i profesionalno deluje 25 godina i od osnivanja sastava u njemu svira bas. Pored sviranja, bavi se komponovanjem i aranžiranjem pesama u svom orkestru.

Davor Ševčić - čelo

Davor Ševčić rođen je 10.9.1990. godine u Subotici. U osnovnoj školi “Matko Vuković” pohađao je obnovljenu tamburašku sekciju i sviranje započeo na basprimu, a prvi učitelj mu je bio Marinko Piuković. Kasnije svira čelo kod Stipana Jaramazovića u Subotičkom tamburaškom orkestru čiji je član tokom školovanja u srednjoj tehničkoj školi i Visokoj tehničkoj školi u Subotici . Ansamblu Hajo se priključuje krajem maja 2009. godine i započinje svoje profesionalno bavljenje muzikom. Pored sviranja piše tekstove, muziku i aranžmane.

Ivan Piuković - kontra

Ivan Piuković rođen je 22.4.1971. godine u Subotici, gde je završio osnovnu i srednju muzičku školu. U trećem razredu osnovne škole upisuje se na tamburašku sekciju i uči da svira basprim u KUD-u “ Bunjevačko kolo”, a kasnije nastavlja sa usavršavanjem u Subotičkom tamburaškom orkestru. Osnivač je tamburaškog sastava “Hajo“ koji aktivno i profesionalno deluje 25 godina i od osnivanja sastava svira kontru. Njegov zadatak u orkestru je da organizuje i ugovara svirke u zemlji i inostranstvu.

Dejan Bažant - basprim

Dejan Bažant rođen je 3.12.1982. godine u Subotici. Uporedo sa polaskom u osnovnu školu upisuje se u KUD “Bunjevačko kolo” na tamburašku sekciju. Sviranje je započeo na primu, što je kasnije zamenio basprimom, svirajući drugi glas. Po završetku gimnazije i Više tehničke škole posvećuje se muzici. Novembra 2005. godine postaje član tada već poznatog ansambla “Hajo” sa kojim i danas svira.

Branko Kutuzov - basprim

Branko Kutuzov rođen je u Subotici 1971. godine gde je završio srednju muzičku školu. Druženje sa tamburom počeo je u sedmoj godini. Bio je dugogodišnji član Subotičkog tamburaškog orkestra. Osnivač je i član ansambla “Hajo” , gde svira basprim 1. Profesionalno se bavi muzikom od 1992. godine. Kao član orkestra učestvovao je na različitim festivalima i takmičenjima , gde sa orkestrom i kao pojedinac osvaja razne nagrade. Cilj mu je sačuvati tradicionalan način sviranja u Vojvodini.

Tu smo za vas

Kako nas kontaktirati?

Ako imate pitanja, poslovni predlog ili želite da nam uputite pohvalu ili kritiku, te želite naručiti neki od naših CD-ova, možete nas kontaktirati putem maila, ili kontakt forme, te preko telefona ili društvene mreže.