Upoznajte naš ansambl

O nama i našem ansamblu

Ansambl „Hajo“ iz Subotice utemeljen je 1988. godine. Jedan je od orkestara koji se tamburaškom glazbom bavi profesionalno, a sebi je za cilj odredio očuvanje tradicionalne tamburaške glazbe, te stvaranje novih autorskih kompozicija.

Orkestar je ime dobio prema nadimku čuvenog virtuoza i kompozitora Pere Tumbasa – Haje.

Na svojem stalnom repertoaru ansambl ima tamburaške, starogradske, evergreen, narodne, zabavne i druge popularne melodije, te radi i svira na svim vrstama zabava.

Na repertoaru ansambla “Hajo” instrumentalna glazba zauzima važno mjesto. Poznato je da u ovom orkestru ima vrhunskih virtuoza koji su spremni i kadri odsvirati i najzahtjevnije kompozicije.

Nastupali su na brojnim festivalima i osvajali nagrade kao izvođači te kao autori.

Članovi ansambla

Tomislav Vukov

Tomislav Vukov

Harmonika i glavni vokal

Tomislav Vukov rođen je 10. 11. 1971. godine. Osnovnu je školu završio u Starom Žedniku, gdje počinje učiti sviranje harmonike kod pokojnog Mije Milodanovića. Uporedo s pohađanjem srednje škole u Subotici svirao je u KUDŽ “Bratstvo”. Jedan je od osnivača ansambla “Hajo” i u njemu od početka svira harmoniku. Također piše tekstove, glazbu i aranžmane.

Marinko Piuković

Marinko Piuković

Bas

Marinko Piuković rođen je 14. 5. 1971. godine u Subotici, gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu. U trećem razredu osnovne škole upisuje se na tamburašku sekciju i uči svirati basprim u KUD-u “ Bunjevačko kolo”, a kasnije nastavlja sa usavršavanjem u Subotičkom tamburaškom orkestru. Osnivač je tamburaškog sastava “Hajo“ koji aktivno i profesionalno djeluje 35 godina i od osnutka sastava u njemu svira bas. Pored sviranja, bavi se komponiranjem i izradom aranžmana pjesama u svom orkestru.

Davor Ševčić

Davor Ševčić

Čelo

Davor Ševčić rođen je 10. 9 .1990. godine u Subotici. U osnovnoj školi “Matko Vuković” pohađao je tamburašku sekciju i sviranje započeo na basprimu. Prvi mu je učitelj bio Marinko Piuković. Kasnije svira čelo kod Stipana Jaramazovića u Subotičkom tamburaškom orkestru, čiji je član bio tijekom školovanja u srednjoj tehničkoj školi i Visokoj tehničkoj školi u Subotici. Ansamblu “Hajo” se priključuje krajem svibnja 2009. godine i započinje svoje profesionalno bavljenje muzikom. Pored sviranja piše tekstove, glazbu i aranžmane.

Ivan Piuković

Ivan Piuković

Kontra

Ivan Piuković je rođen 22. 4. 1971. godine u Subotici, gde je završio osnovnu i srednju muzičku školu. U trećem razredu osnovne škole upisuje se na tamburašku sekciju i uči svirati basprim u KUD-u “ Bunjevačko kolo”, a kasnije nastavlja sa usavršavanjem u Subotičkom tamburaškom orkestru. Osnivač je tamburaškog sastava “Hajo“ koji aktivno i profesionalno djeluje 35 godina i od osnutka sastava svira kontru. Njegov zadatak u orkestru je organiziranje i ugovaranje svirki u zemlji i inozemstvu.

Branko Kutuzov

Branko Kutuzov

Basprim

Branko Kutuzov je rođen u Subotici 14. 8. 1971. godine gdje je završio srednju muzičku školu. Druženje s tamburom počeo je u sedmoj godini. Bio je dugogodišnji član Subotičkog tamburaškog orkestra. Osnivač je i član ansambla “Hajo”, gdje svira basprim 1. Profesionalno se bavi glazbom od 1992. godine. Kao član orkestra sudjelovao je na različitim festivalima i natjecanjma, na kojima je s orkestrom i kao pojedinac osvajao brojne nagrade. Cilj mu je čuvanje tradicionalnog načina sviranja u Vojvodini.

Vladimir Peić Tukuljac

Vladimir Peić Tukuljac

Basprim

Vladimir Peić Tukuljac je rođen 17. 10. 1993. godine u Subotici. Osnovnu školu je završio u Donjem Tavankutu, gdje se i počinje baviti glazbom u tamburaškoj sekciji HKPD ” Matija Gubec”. Prvi učitelj tambure bila mu je Nela Skenderović, a sviranje na basprimu nastavlja kod Stipana Jaramazovića. Završio je gimnaziju “Svetozar Marković” – opći smjer. Svirao je u nekoliko tamburaških orkestara, a ansamblu “Hajo” se priključio 3. 8. 2021. godine.

Pere Tumbas Hajo

Pere Tumbas Hajo je tamburaški pedagog, profesionalac, kompozitor i instrumentalist koji je postavio visoke standarde muziciranja i aranžiranja za tamburaške orkestre, a svoj je životni i profesionalni put posvetio tamburi.

Pere Tumbas Hajo rođen je 29. 6. 1891. godine u Subotici, gde je i preminuo 7. 3. 1967. godine. Komponirao je raznovrsna djela u različitim formama, radio je i transkripcije svjetske klasične i filmske glazbe. Bio je stalni član profesionalnog tamburaškog orkestra Radio Beograda.

Ostavio je neizbrisiv pečat u svijetu tamburaške glazbe, te je zbog toga, u želji da se sačuva njegova veličina i značaj, ansambl “Hajo” odlučio nositi njegovo ime.